Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

25 ετών, υδραυλικός, πατέρας παιδιού 18 μηνών

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε πάλι το θαύμα της. Έδειξε για ακόμα μια φορά τη σοβαρότητα, την άρτια εκπαίδευση και τον επαγγελματισμό αυτών που τη στελεχώνουν. Ο αστυνομικός πέτυχε το στόχο 9 φορές, όχι με αυτόματο όπλο αλλά με πιστόλι. Λεπτομέρεια το γεγονός ότι οι σφαίρες σκότωσαν έναν αθώο.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς διενέργεια ΕΔΕ (έστω και στα χαρτιά, όπως έχουμε συνηθίσει), καρατομήσεις, εκδηλώσεις συγγνώμης, ακούει από στόματα αξιωματικών της αστυνομίας να μιλάνε για επιτυχία... Δυστυχώς στον τόπο μας αν πεθάνεις και είσαι δημοσιογράφος και λέγεσαι Κακαουνάκης θα ανακρίνουν ακόμα και την καθαρίστρια του νοσοκομείου σου (και μάλιστα με εντολή υπουργού) για να δουν αν φέρει ευθύνες. Αν είσαι μετανάστης και λέγεσαι "25άχρονος" θεωρείσαι απλώς μια παράπλευρη απώλεια σε μία κατά τα άλλα επιτυχημένη επιχείριση.

Το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει όχι μόνο την ανεπάρκεια της αστυνομίας να λειτουργήσει σωστά αλλά και ένα πολύ χειρότερο φαινόμενο που ήταν η βασική αιτία για πολλά από τα αστυνομικά "ατυχήματα". Είναι φανερό ότι ελληνική αστυνομία λειτουργεί με νοοτροπία συμμορίας. Οι αστυνομικοί προχθές δεν αποσκοπούσαν στην επιβολή της τάξης αλλά έπαιρναν εκδίκηση για το "ρεζιλίκι" των δύο συναδέλφων τους μετατρέποντας τη γειτονιά του Βύρωνα σε κανονικό πεδίο μάχης. Οι δολοφόνοι του Γρηγορόπουλου γύρισαν πίσω για να δώσουν ένα μάθημα στα "τσουτσέκια" που τους έβρισαν. Οι παλικαράδες ανώτατοι αξιωματικοί θέλησαν να δείξουν στο Σορίν Ματέι πόσο ζόρικοι είναι με τα όπλα.

Σήμερα το απόγευμα άκουγα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (πραγματικά ειρωνικός ο τίτλος), αφού έχυσε μαύρο δάκρυ για το χαμό του αθώου, να λέει ότι θα υπάρξει μία άνευ προηγουμένου αστυνόμευση της Αθήνας μέχρι το Πάσχα. Θα του πρότεινα, φιλικά, να μην τους επιτρέψει τουλάχιστον να οπλοφορούν γιατί αλλιώς είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: